Søg
Close this search box.

Det skal du vide inden første boligkøb

Der er mange ting, du skal forholde dig til, når du køber din første bolig. Der er forskel på, om dit først boligkøb er en ejerlejlighed eller hus, for selvom det kan minde om hinanden i et økonomisk perspektiv, så er der flere forskellige faktorer, der differentierer mellem de to boligtyper, som du skal være opmærksom på. I denne artikel får du et indblik i de overvejelser, som du med fordel kan gøre dig inden et boligkøb.

Pris 

Et boligkøb er med høj sandsynlighed det største beløb, som din pengepung stifter bekendtskab med. Det er derfor en vigtig del af processen, at du finder ud af, hvordan dine lånemuligheder er i banken. Ligeledes kan du skabe dig et meget bekymringsrigt liv, hvis du sætter dig for dyrt i et nyt hus eller lejlighed.

Sætter du dig i en bolig med store udgifter, mindsker du fleksibiliteten i dit liv gevaldigt. Det kan være en tryg tanke, hvis du ved, at din økonomi kan klare uforudsete hændelser. Sætter du dig i en bolig med billige udgifter, så vær opmærksom på, hvorfor det er billigt. Det er typisk et tegn på, at boligen trænger til forbedringer. Dette er oftest nye vinduer eller nyt tag. 

Placering

Den geografiske placering er en af de mest afgørende faktorer i forbindelse med et ejerkøb, og det er ikke uden grund. Uanset hvilket beskæftigelse, som du har, kan hverdagen blive meget lettere, hvis du altid har afstanden in mente.

Det kunne eksempelvis være afstand til arbejdsplads, familie, offentlig transport og offentlige institutioner. Får du placeret dig i en bolig, hvor det er meget afstand til de vigtigste adresser i hverdagen, kommer du hurtigt til at genoverveje købet. Hvis du ikke får set dig grundigt nok efter, kan du nemt komme til at bruge flere timer på transport dagligt.  

Det område, som du bosætter dig i, har også en betydelig rolle. Måske du er tiltrukket af et sundt naboskab, hvor I hjælper hinanden i ny og næ? Omvendt kunne du måske også foretrække privatlivets fred, hvilket sætter krav til mere afstand mellem boligerne. 

Gratis og uforpligtende samtale hos ejendomsmægler 

Du kan komme tvivlen til gode hos Jysk Mægler. Her vil du opleve en tryg og komfortabel købsoplevelse, hvor de er med dig fra start til slut. Som køber kan det være meget favorabelt at gøre brug af en købsmægler. Her kan du overlade de økonomiske overvejelser til købsmægleren hos Jysk Mægler, mens du får personlig og kompetent service, og du får boligen til den optimale pris. 

Jysk Mægler har forskellige pakker, som er skræddersyet til de enkelte behov samt det er stedkendt i flere nordjyske byer. Det er en fordel, at du opsøger en lokal og handlekraftig ejendomsmægler i Hasseris, der kender området, som var det vedkommendes egen bukselomme. På den måde kan mægleren lettere besvare de spørgsmål, som du måtte have. 

Første boligkøb? Dette skal du være opmærksom på