Søg
Close this search box.

Din guide til en mere fleksibel hverdag

Føler du dig spændt som en flitsbue i hverdagen, så bør du vælge løsninger, der kan hæve fleksibiliteten fremfor at tære på den. Det kan være svært at gøre uden hjælp, derfor får du i denne artikel tre bud på, hvordan du løsriver dig mere i hverdagen.

  • Vejen fremfor målet

Måske du har hørt denne vending før: Det er ikke målet, men vejen derhen, der er det vigtigste. Passer det, er det uheldigt, hvis vi mennesker får sat os for stramt, når vi giver os ud på vejen mod målet. Derfor bør vi nogengange springe over, hvor gærdet er lavest, så vi i det mindste får mere tid i hverdagen.

Find pytknappen frem, hvis du kan, og skynd dig at presse daglige opgaver bagerst i din opmærksomhed til fordel for kvalitetstid med dine elskede. Vi kan let glemme de vigtige stunder, når arbejdsopgaverne står i kø til at optage vores opmærksomhed, derfor er det blevet en vigtig egenskab at kunne løsne sig engang imellem. Denne egenskab vil ligeledes bidrage med en større følelse af fleksibilitet i hverdagen.

  • Hjemmearbejde

2020 blev året, hvor ordet hjemme blev førsteled i nye sammensætninger af ord, som vi ikke har benyttet i ligeså høj grad som førhen. Hjemmeskole, hjemmetræning, hjemmebiograf og naturligvis hjemmearbejde. Det er ikke for alle at møde på arbejde indenfor egen bopæl, men det kan give en følelse af mere frihed og fleksibilitet i hverdagen.

Tillader din arbejdsgiver det, kan du benytte dig af hjemmearbejde på faste dage i ugen, så du sparer dig selv for transport mv. Det kan lette på din følelse af travlhed.

  • Økonomisk fleksibilitet

Økonomi er en af de faktorer, der kan virke pressende for vores mentale tilstand, derfor bør du undersøge din egen økonomi nærmere. Har du for mange elementer i dit liv, der sætter krav til, at du har en høj indkomst? Så kunne det være, at du skulle sidde i en billigere bolig, finde en billigere bil eller spare på andre områder.

Bilen kan hurtigt blive en stor udgift for mange, derfor bør du overveje, om du skal droppe bilkøbet til fordel for flexleasing. Denne løsning sparer dig for økonomiske kvaler, uden du går på kompromis med bilens stand og udseende.

Det kan føles svært at komme ud af den daglige rutine, vi ubevidst har sat os i. Heldigvis findes der enkelte tiltag, der kan hæve din følelse af fleksibilitet i hverdagen. Søg mod nye og fordelagtige løsninger, for der findes et væld af dem.

fleksibel hverdag