Skal du for første gang i med at erhverve dig et kørekort, er der flere ting,du bør være opmærksom på. Først og fremmest kan det være svært at vælge den rette køreskole, og dernæst følger en række praktiske spørgsmål, såsom:
- Pris
- Alderskrav
- Lægeerklæring
- Osv.
Heldigvis er der hjælp at hente – i denne artikel kan du nemlig blive klogere på, hvad du skal vide, inden du erhverver dig et kørekort.
Hvornår kan man starte til kørekort?
Tidligere skulle man være fyldt 18 år for at kunne starte til køreundervisning. I dag kan man allerede som 16 årig starte på køreskolen. Dog må du tidligst sætte dig bag rattet tre måneder, inden du fylder 17 år, og du kan først komme op til den praktiske køreprøve, når du er fyldt 17 år.
Er du under 18 år, skal du ifølge Færdselsstyrelsen have dine forældre eller værge til at underskrive ansøgning om kørekortet. Når du har fået kørekortet, og indtil du fylder 18 år, gælder desuden en række regler.
Blandt andet må du kun køre i trafikken i følgeskab med en ledsager, som opfylder kravene. Det er dig selv, der har ansvaret for din kørsel og dermed dig, som modtager eventuelle bøder. Derudover må du ikke køre i udlandet, før du er fyldt 18 år.
Dokumentation for hvem du er
Når du ansøger om kørekort hos din pågældende kommune, skal du kunne dokumentere din identitet. Du skal derfor medbringe dit gyldige pas. Hvis du ikke har det, skal du i stedet medbringe din originale dåbs-, navne- eller fødselsattest, sundhedskort eller andet egnet legitimation samt billedlegitimation.
Ydermere skal du for at blive godkendt til kørekort have afleveret en lægeerklæring med lægens stempel. Derudover er det påkrævet, at du skal have et godkendt færdselsrelateret førstehjælpsbevis, der er maksimalt 12 måneder gammelt.
Flere køreskoler kræver endvidere, at du taler det danske sprog flydende, så du har en forståelse for de tekniske betegnelser på dansk.