Søg
Close this search box.

Problemer med hækken?

Mange danskere har problemer med deres hæk. De vælter potentielt, eller der opstår store huller i hækken. Mange haveejere sig derfor nødsaget til at klippe den helt ned hver hver tredje sommer eller plante i helt ny. Det er dog ikke altid nødvendigt, hvis du formår at plante hækken korrekt første gang og du passer godt på den. Her kommer vi med gode råd til, hvordan du bedst kan plante og passe på din hæk.

Vælg den rigtige hæk til haven

Først og fremmest gælder det om at vælge den helt rigtige hæk til netop dine behov og din stil. Derudover er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i den type, som du har valgt. Der kan nemlig være stor forskel på, hvordan de forskellige hæktyper skal plantes, vedligeholdes og beskæres. Det er derfor ikke ligegyldigt om du vælger en ligusterhæk, bøgehæk eller en spiraea, da de hver især kræver forskellige behandling.

Plant din hæk korrekt

En stor grund til at din hæk ikke overlever eller står pænt, findes oftest i selve plantningen af hækken. Du skaber nemlig de bedste resultater, hvis du sætter dig ind i, hvilke hensyn som du skal tage til den givne hæk. Det kan omhandle alt fra, hvornår du bør plante den givne hæk til hvor tæt og hvor dybt hækken skal plantes. Find derfor en planteskole, der kan yde professionel rådgivning i forhold til din nye hæk, så du ikke står i samme situation til næste år.

Pas på hækken

Mange tror, at hækken ikke har behov for pleje eller vedligeholdelse. Det er dog ikke korrekt, da mange hækplanter har godt af vand i tørre perioder, beskæring alt efter hæktypen og fjernelse og ukrudt m.fl. Disse opgaver afhænger dog af, hvilken hækplante du har investeret i, da planterne kræver forskellig vedligeholdelse.

 

Professionel rådgivning er guld værd

Besidder du ikke selv ‘grønne fingre’ eller den nødvendige viden omkring hæktyperne, kan du med fordel kontakte din lokale planteskole, der ofte kan give et godt råd med på vejen om fordele og ulemper ved de forskellige sorter af hække, og ligeledes et sort udvalg af mange forskellige hækplanter, og gerne kommer med gode råd til beplantningen og den efterfølgende pleje. 

Har du besluttet dig?

Er du allerede nået frem til en beslutning om hvilken hæk der skal pryde din have, kan du bestille din nye hæk online via en planteskole webshop og få det direkte leveret.