Søg
Close this search box.

Skift forruden på din bil – det kan godt betale sig

Det er vigtigt, at du får skiftet forruden på din bil, når den er skadet eller slidt. Får du ikke gjort det i tide, så udgør ruden en potentiel risiko for din og andres sikkerhed. Derfor bør du få bestilt tid til at få det gjort i tide.

Prisen for at få skiftet forruden ud kan variere. Den eksakte pris for at få det gjort afhænger af flere faktorer. Det ændrer dog ikke på, at det er en reparation, som du bør prioritere meget højt. Et forrudeskift er ikke en stor operation, og i nogle tilfælde kan det klares hjemme på din adresse.

En forrude, der skal skiftes kan genere din sigtbarhed og bør skiftes hurtigst muligt.

Hvad afhænger prisen på et forrudeskift af?

”Prisen på et forrudeskift afhænger af flere forhold”, udtaler Carina Bukkehave, som er administrerende direktør hos Carglass. ”En vigtig faktor i forhold til, hvad du skal betale for udskiftningen, er, om du er forsikret – og hvordan du er forsikret”, forklarer Carina Bukkehave.

Biler kan være forsikret forskelligt, så inden den endelige pris for at få udskiftet forruden kan oplyses, så skal værkstedet kende bilens forsikringsvilkår. Dem kan de i nogle tilfælde få adgang til via din nummerplade.

Carina Bukkehave fortsætter: ”Der er flere ting, der er med til at bestemme prisen for et forrudeskift. Prisen afhænger blandt andet også af, hvilken biltype det drejer sig om. Bilmærker og -typer har meget forskellige priser, og det gælder også for reservedele, såsom en forrude”, fastslår Carina Bukkehave.

Hun afslutter med at nævne, at du altid er velkommen til at kontakte Carglass for et helt konkret og individuelt prisoverslag. Så ved du, hvad du skal regne med at komme til at betale for udskiftningen.

Kør på værksted, eller få ordnet forruden derhjemme

Når forruden skal skiftes ud, så kan det foregå ved, at du kører den på værksted og får det klaret der. Men for Carglass’ vedkommende – og også mange andre værksteder – kan de også komme hjem på din adresse og fikse udskiftningen der. Det hele foregår udefra, så det er under alle omstændigheder bekvemt for dig.

Trænger forruden på din bil til at blive udskiftet, så lav en aftale med dit værksted om, hvordan og hvornår det skal foregå. Det skal jo gøres, og så kan du fortsat køre sikkert og lovligt.

Skift forruden på din bil